Nu startar vi bloggstafetten om språk, makt och demokrati!

Bror-Tronbacke.jpgDet är ingen nyhet att den som har tillgång till språket också har större möjligheter att utöva makt och inflytande och påverka sin egen situation. Men vad innebär det här för demokratin? Vilka konsekvenser får det att somliga behärskar språket och andra halkar efter? Och kan vi hjälpa till att släppa tanken fri med ett lättläst språk?

Den frågan vill vi belysa med hjälp av en rad skribenter med skilda bakgrunder som alla skriver på samma tema. Vi har en bloggstafett som pågår mellan den 15 april och 5 maj. Skribenterna bloggar på sina egna sidor och vi länkar alla inlägg i bloggstafetten till vår egen sida.

Jag kan utlova att vi kommer att få läsa intressanta bloggar om språk, makt och demokrati av bl a Sveriges Radios VD Mats Svegfors, Bokhora-bloggaren Johanna Karlsson, författaren och komikern Zinat Pirzadeh och läsambassadören Johan Unenge plus många, många fler.

Men först ut är kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som inleder bloggstafetten nu på söndag!

Bror Tronbacke, direktör vid Centrum för lättläst

Kommentera

Dela på Internet: